Tα 6 πιο σέξι Χριστουγεννιάτικα Κοκτέιλ
Νιώστε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα με αυτές τις φοβερές και εύκολες Χριστουγεννιάτικες συνταγές κοκτέιλ. Ανακαλύψαμε τις 6 πιο σέξι συνταγές κοκτέιλ που είναι ιδανικές για την Χριστουγεννιάτικη εποχή.
1. MISTLETOE MARTINI
Μπορεί να το ερωτευτείτε με την πρώτη αφρώδη γουλιά, ή να υποκύψετε αργά σε καθένα από τα φρουτώδη και λουλουδένια στρώματα του. Έτσι και αλλιώς, αυτό το αναβράζον ποτό με τις φυσαλίδες με την υπογραφή του υπεύθυνου κάβας γα μπαρ Johnny Michaels- θα σας συνεπάρει..
ΥΛΙΚΑ:
1 ½ ουγκιά βότκα εσπεριδοειδών
¾ ουγκιά χυμός ροδιού
¾ ουγκιά ξεπαγωμένο συμπύκνωμα λεμονάδας ( πολτός)
2-3 σταγόνες ανθόνερο
Πάγος
Cava (ή οποιοδήποτε ξηρό αφρώδες κρασί)
Σέικερ και σουρωτήρι
Ποτήρια μαρτίνι
Γαρνίρισμα : κόκκινη, λευκή και πράσινη διακοσμητική ζάχαρη σε ίσα μέρη
Σπόροι ροδιού
Φέτες πορτοκάλι
Οδηγίες: Βάλτε στο μισό χείλος του ποτηριού μαρτίνι ζάχαρη. Αναμείξτε όλα τα συστατικά εκτός από το κρασί cava. Κουνήστε στο σέικερ και περιχύστε το στο ποτήρι. Ρίξτε μετά την cava. Βάλτε τους σπόρους ροδιού μέσα στο ποτό και διακοσμήστε με τις φέτες πορτοκάλι
2. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Αυτή η Χριστουγεννιάτικη λεμονάδα είναι εκπληκτική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες(αν καταλαβαίνετε τι εννοούμε). Για να σερβίρετε έξι, αναμείξτε 4 φλιτζάνια χυμό ροδιού, 2 φλιτζάνια λεμονάδας και γεμίστε το υπόλοιπο με βότκα(παραλλαγή για τους ενήλικες) σε 10 ουγκ. ποτηριού με πάγο.
Προσθέστε μερικούς σπόρους ροδιού σε κάθε ποτήρι μαζί με λίγη σόδα. Διακοσμείστε με φέτες λεμονιού και κλωναράκια δυόσμου.
3.ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ELDERFLOWER
Η σαμπάνια επιβάλλεται την Πρωτοχρονιά στην Νέα Υόρκη: προσπαθήστε να τη στολίσετε με ένα λικέρ elderflower , με μέντα και αγγούρι , για να έχετε ένα γλυκό και δροσιστικό κοκτέιλ. H σαμπάνια ανακατεύεται με το St–Germain, ένα ντελικάτο Γαλλικό λικέρ με άνθη κουφοξυλιάς. Έχει γεύση αχλαδιού, λίτσι και λεμονιού και μία γλυκιά γεύση από τις φυσαλίδες και το κρύο αγγούρι.
Οδηγίες: Γεμίστε ένα σέικερ με πάγο. Γεμίστε τα τρία τέταρτα με ξηρή σαμπάνια ή με
Prosecco. Προσθέστε λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού και φρέσκο δυόσμο. Στο τέλος προσθέστε το St–Germain.
4. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ
Ποιος λέει ότι οι μαργαρίτες είναι μόνο για το καλοκαίρι; Χαρείτε τις γιορτές με αυτό το γιορτινό παγωμένο ποτό που περιλαμβάνει ανάμειξη χυμού κράνμπερι αλλά και φρέσκα κράνμπεριI
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ; Παραγωγή για 4 μερίδες
Ελάχιστο λάιμ
Ζάχαρη
Παγάκια για το χτύπημα και το σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι κράνμπερι χυμό ή μείγμα χυμού κράνμπερι
1/2 φλιτζάνι λευκή τεκίλα ή οποιαδήποτε άλλη 100% τεκίλα αγαύης
1/4 φλιτζάνι λικέρ ροδάκινο (Grand Marnier, Triple Sec ή Citronage)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
Για γαρνιτούρα λεπτοκομμένες φέτες λάιμ ή φρέσκα κράνμπερι
Οδηγίες :Βάλτε μία φέτα λάιμ στο χείλος του ποτηριού και βουτήξτε την άκρη του σε ζάχαρη. Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο. Βάλτε τα στην άκρη. Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο, βάλτε όλα τα συστατικά και κουνήστε καλά. Αδειάστε στα ποτήρια με τον πάγο και σερβίρετε.
Για να φτιάξετε τις μαργαρίτες, γεμίστε ένα σέικερ με πάγο: βάλτε τον χυμό κράνμπερι , τεκίλα, Triple Sec τον χυμό λάιμ και σύμφωνα με την Rebecca Rather, που έγραψε την συνταγή , κουνήστε σαν τρελοί. Μετά αδειάστε το μείγμα μαργαρίτας στα ποτήρια με τον πάγο και ξεκινήστε να πίνετε. Εάν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο εορταστικό το αποτέλεσμα, μπορείτε να στολίσετε το ποτήρι με λεπτοκομμένες φέτες λάιμ, φρέσκα κράνμπερι ή με ένα σπειρωτό στολίδι. Εάν θέλετε περισσότερη ζάχαρη , πάρτε ένα κομμάτι λάιμ από το χείλος του ποτηριού σας και βουτήξτε το σε ένα πιατάκι με ζάχαρη.
5. ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 ουγκιές βότκα
2 ουγκιές Peppermint Schnapps
2 ουγκιές βότκα Whipped Cream
Πάγος
Ένα ματσάκι δυόσμο ή ένα ζαχαρωτό
Οδηγίες :λιώστε το μισό δυόσμο σας . Βάλτε το στο χείλος του ποτηριού για Μαρτίνι, μετά βάλτε μέσα ένα ζαχαρωτό για να το διακοσμήσετε. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ εκτός από το ζαχαρωτό . Κουνήστε καλά και αδειάστε στο διακοσμημένο ποτήρι για Μαρτίνι. : Βάλτε το υπόλοιπο ζαχαρωτό για να στολίσετε το ποτήρι
6. ΖΕΣΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Aυτός πρέπει να είναι ένας από τους πιο γευστικούς τρόπους για να συνοδέψετε την επιστροφή του χειμώνα! Αυτές τις γιορτές , δοκιμάστε αυτές τις εκπληκτικές γευστικές λιχουδιές. Φτιάξτε σφηνάκια σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι παγωτού σοκολάτας
1 τέταρτο σοκολάτα ψησίματος χωρίς ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός πορτοκαλιού
Οδηγίες : Σε μια κατσαρόλα, λιώστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, το παγωτό και τη σοκολάτα ψησίματος μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα με το νερό και το χυμό πορτοκαλιού. Ζεστάνετε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, ακριβώς μέχρι να βγάλει ατμούς. Σερβίρετε με σαντιγί και με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και τριμμένη σοκολάτα σε σφηνάκια βουτηγμένα στη σοκολάτα .
Για να επικαλύψετε με σοκολάτα τα ποτήρια από τα σφηνάκια σας , βάλτε ¼ του φλιτζανιού ημίγλυκη σοκολάτα σε σβολάκια, σε ένα μικρό μπολ , το οποίο να είναι ασφαλές στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει( η σοκολάτα πρέπει να είναι μαλακή και λιωμένη αλλά όχι καυτή) Αν την θερμάνετε για πολύ ώρα η σοκολάτα θα γίνει διάστικτη καθώς όσο θα κρυώνει θα σκληραίνει , επομένως προσέξτε να τη βγάλετε από το φούρνο μικροκυμάτων μόλις αρχίζει να λιώνει). Βουτήξτε το χείλος από τα σφηνοπότηρα στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει και να σκληρύνει πριν ρίξετε μέσα το ζεστό κακάο .
Σημείωση: 1 ουγγιά =31,10 γραμμ.